SOLIDWORKS Electrical и SOLIDWORKS PCB опростяват проектирането на електрически системи и печатни платки чрез специфични инструменти и интуитивен интерфейс.

Различните пакетни предложения на SOLIDWORKS Electrical значително улесняват и ускоряват разработката на електрически системи благодарение на своя интуитивен интерфейс.. Всички данни по проектите се синхронизират в реално време двупосочно и асоциативно между електрическите схеми и 3D моделите в единна среда за проектиране, а това ви гарантира повишаване на производителността, намаляване на закъсненията в разработката, постоянно качество и високи стандарти при създаване на изделията.

SOLIDWORKS PCB (Printed Circuit Boards) ви осигурява интегриран и интуитивен работен процес за проектиране на печатни платки, както и допълнително решение за синхронизирана работа в екип на електронните и механичните конструктори при проектиране на продукти от мехатрониката.

Кое решение за електропроектиране е най-подходящо за Вас?

SOLIDWORKS Electrical ви осигурява мощни интуитивни средства за схематична разработка на електрически системи, предназначени за вграждане в електрооборудване и в широк кръг изделия. Наличните библиотеки със символи, производствена информация и хиляди 3D модели на компоненти позволяват многократно използване и оптимизация на проектите. Автоматизираното проектиране и инструментите за управление рационализират и опростяват огромния поток от задачи – от създаване на PLC и клеморед до свързване на различни обекти. В допълнение, различните екипи могат да работят едновременно, а това ускорява и автоматизира процеса по създаване на сложни PLC връзки. Със SOLIDWORKS Electrical лесно генерирате чертежи, електрически схеми, кабелни журнали и спецификации, както и останалата необходима техническа документация, свързана с производствения процес. Имате възможност да използвате и двупосочно своите схеми в средата на SOLIDWORKS Electrical 3D, отразявайки всяка промяна в проекта в реално време.

SOLIDWORKS Electrical 3D ви позволява да поставяте електрически компоненти в 3D модела и да използвате предимствата на технологията за автоматично окабеляване на електрическите компоненти. (SOLIDWORKS Electrical 3D изисква да разполагате с лиценз за софтуера SOLIDWORKS 3D CAD.) Инженерите могат да използват 3D моделите на всички електрически компоненти в своите прототипи и да определят оптималните дължини на проводниците, кабелите и кабелните снопове. Също така, могат да се възползват от синхронизацията между електрическата и механична част на проектите и спецификациите. Всички 2D схеми и 3D модели се синхронизират двупосочно в реално време, а по този начин всички промени се отразяват автоматично.

SOLIDWORKS Electrical Professional е гъвкав за използване пакет, който съчетава функционалността на SOLIDWORKS Electrical Schematic за проектиране на електрически схеми с 3D възможностите на SOLIDWORKS Electrical 3D.

Възможностите за създаване на еднолинейни (принципни), както и многолинейни схеми, заедно с наличната библиотека, съдържаща хиляди символи и компоненти, подпомагат планирането на вашите интегрирани електрически системи. Различните екипи могат да работят едновременно и да актуализират цялата текуща информация, двупосочно и в реално време.

Лесно можете да интегрирате схемите, създадени в SOLIDWORKS Electrical в 3D модела и след това да използвате 3D моделите на всички електрически компоненти, като по този начин създавате пътища и връзки с отделните проводници, кабели и кабелни снопове. Освен това, всички проекти, създадени в 2D и в 3D се синхронизират напълно, при това в реално време, а това ви позволява да създавате напълно интегрирана техническа документация, включваща и механични, и електрически компоненти.

SOLIDWORKS PCB е мултифункционално решение за безпроблемна съвместна работа между механичните и електронните конструктори. SOLIDWORKS PCB успешно съчетава най-доброто от технологията за създаване на печатни платки с интуитивен и лесен за използване интерфейс. Добавя възможността за директна връзка със SOLIDWORKS 3D CAD, за да ви гарантира успешна работа в екип за бързо и лесно създаване на печатни платки, отговарящи на всички ваши изисквания. Ето какви са предимствата на това предложение:

  • Самостоятелен продукт за проектиране на електронни схеми и печатни платки
  • Универсална среда за работа при проектиране на електронни изделия
  • Ускоряване на процеса по създаване на електро-механични изделия
  • Повишаване на ефективността при разработване и създаване на електронни изделия
  • Възможност за съвместна работа със SOLIDWORKS 3D CAD, което улеснява успешното проектиране на печатни платки
  • Пълен контрол на работния процес по създаване на електронни изделия.

Сравнителна таблица

Сравнете пакетите на SOLIDWORKS Electrical CAD

Искате оферта за цена?

Изпратете запитване и наш сътрудник ще се свърже с Вас, за да Ви предостави най-добрата оферта за Вашите нужди и предпочитания.
Изпратете запитване

Свързани публикации

Успешно приключиха още две внедрявания на системата за управление на инженерните данни SOLIDWORKS PDM Professional

Успешно приключиха още две внедрявания на системата за управление на инженерните данни SOLIDWORKS PDM Professional

Наред със безспорните предимства и възможности на системата за инженерно проектиране SOLIDWORKS, две предприятия започнаха…

Със SOLIDWORKS „Софтгруп“ подобрява възможностите си за проектиране и изграждане на машини за фармацевтиката

Със SOLIDWORKS „Софтгруп“ подобрява възможностите си за проектиране и изграждане на машини за фармацевтиката

Едно от най-сериозните глобални предизвикателства пред фармацевтичната индустрия е борбата срещу фалшифицирането на лекарствените продукти.…