Електрическо проектиране

Електрическо проектиране

Специализирани интегрирани решения за проектиране на електрически системи и печатни платки, и тяхното вграждане в цялостни електомеханични продукти

Различните пакетни предложения на SOLIDWORKS Electrical значително улесняват и ускоряват разработката на електрически системи благодарение на своя интуитивен интерфейс.. Всички данни по проектите се синхронизират в реално време двупосочно и асоциативно между електрическите схеми и 3D моделите в единна среда за проектиране, а това ви гарантира повишаване на производителността, намаляване на закъсненията в разработката, постоянно качество и високи стандарти при създаване на изделията.

SOLIDWORKS PCB (Printed Circuit Boards) ви осигурява интегриран и интуитивен работен процес за проектиране на печатни платки, както и допълнително решение за синхронизирана работа в екип на електронните и механичните конструктори при проектиране на продукти от мехатрониката.

Кое решение за електропроектиране е най-подходящо за Вас?

  • SOLIDWORKS Electrical Schematics
  • SOLIDWORKS Electrical 3D
  • SOLIDWORKS Electrical Professional
  • SOLIDWORKS PCB
SOLIDWORKS Electrical Schematics

SOLIDWORKS Electrical ви осигурява мощни интуитивни средства за схематична разработка на електрически системи, предназначени за вграждане в електрооборудване и в широк кръг изделия. Наличните библиотеки със символи, производствена информация и хиляди 3D модели на компоненти позволяват многократно използване и оптимизация на проектите. Автоматизираното проектиране и инструментите за управление рационализират и опростяват огромния поток от задачи – от създаване на PLC и клеморед до свързване на различни обекти. В допълнение, различните екипи могат да работят едновременно, а това ускорява и автоматизира процеса по създаване на сложни PLC връзки. Със SOLIDWORKS Electrical лесно генерирате чертежи, електрически схеми, кабелни журнали и спецификации, както и останалата необходима техническа документация, свързана с производствения процес. Имате възможност да използвате и двупосочно своите схеми в средата на SOLIDWORKS Electrical 3D, отразявайки всяка промяна в проекта в реално време.

SOLIDWORKS Electrical 3D

SOLIDWORKS Electrical 3D ви позволява да поставяте електрически компоненти в 3D модела и да използвате предимствата на технологията за автоматично окабеляване на електрическите компоненти. (SOLIDWORKS Electrical 3D изисква да разполагате с лиценз за софтуера SOLIDWORKS 3D CAD.) Инженерите могат да използват 3D моделите на всички електрически компоненти в своите прототипи и да определят оптималните дължини на проводниците, кабелите и кабелните снопове. Също така, могат да се възползват от синхронизацията между електрическата и механична част на проектите и спецификациите. Всички 2D схеми и 3D модели се синхронизират двупосочно в реално време, а по този начин всички промени се отразяват автоматично.

SOLIDWORKS Electrical Professional

SOLIDWORKS Electrical Professional е гъвкав за използване пакет, който съчетава функционалността на SOLIDWORKS Electrical Schematic за проектиране на електрически схеми с 3D възможностите на SOLIDWORKS Electrical 3D.

Възможностите за създаване на еднолинейни (принципни), както и многолинейни схеми, заедно с наличната библиотека, съдържаща хиляди символи и компоненти, подпомагат планирането на вашите интегрирани електрически системи. Различните екипи могат да работят едновременно и да актуализират цялата текуща информация, двупосочно и в реално време.

Лесно можете да интегрирате схемите, създадени в SOLIDWORKS Electrical в 3D модела и след това да използвате 3D моделите на всички електрически компоненти, като по този начин създавате пътища и връзки с отделните проводници, кабели и кабелни снопове. Освен това, всички проекти, създадени в 2D и в 3D се синхронизират напълно, при това в реално време, а това ви позволява да създавате напълно интегрирана техническа документация, включваща и механични, и електрически компоненти.

SOLIDWORKS PCB

SOLIDWORKS PCB е мултифункционално решение за безпроблемна съвместна работа между механичните и електронните конструктори. SOLIDWORKS PCB успешно съчетава най-доброто от технологията за създаване на печатни платки с интуитивен и лесен за използване интерфейс. Добавя възможността за директна връзка със SOLIDWORKS 3D CAD, за да ви гарантира успешна работа в екип за бързо и лесно създаване на печатни платки, отговарящи на всички ваши изисквания. Ето какви са предимствата на това предложение:

  • Самостоятелен продукт за проектиране на електронни схеми и печатни платки
  • Универсална среда за работа при проектиране на електронни изделия
  • Ускоряване на процеса по създаване на електро-механични изделия
  • Повишаване на ефективността при разработване и създаване на електронни изделия
  • Възможност за съвместна работа със SOLIDWORKS 3D CAD, което улеснява успешното проектиране на печатни платки
  • Пълен контрол на работния процес по създаване на електронни изделия.

Живко Гогаджов