Stratasys J35

Инженерен клас мултиматериален 3D принтер за офиса!

Обезпечаването на инженерите и дизайнерите по време на различните етапи от цикъла на разработване на продукти може да бъде предизвикателство. Създаден за широк спектър от индустрии, 3D принтерът J35 Pro може да произвежда напълно реалистични концептуални модели, крайни изделия и прототипи, които отговарят изцяло на вашите нужди.

Възползвайте се от всички предимства на подходящ за офиса принтер от инженерен клас благодарение на малкия размер, необходимостта от минимална поддръжка и безшумната работа без неприятни миризми. Освен това получавате достъп до пълна екосистема от инструменти за оптимизиране на работния процес, които включват работа в облака, печат с едно щракване на мишката, обучение при поискване и наличие на онлайн общност за съдействие при възникване на въпроси.

Вместо да губите време и пари за аутсорсинг, създавайте всичко на място с J35 Pro. Създавайте реалистични, висококачествени детайли и прототипи с многофункционалния, универсален принтер при по-ниска инвестиция в сравнение с някои от другите  PolyJet™ решения. Произвеждайте различни варианти на вашите изделия, коригирайте грешките и проверявайте проектите по-ефективно, за да ускорите пускането на окончателния вариант на продукта ви на пазара.

3D принтерът J35 предлага възможности за работа с няколко материала едновременно (мултиматериален печат), които са идеално решение за създаване на функционални и концептуални модели. Получавате най-съвременните възможности за 3D печат чрез съчетанието на наличните материали – от симулиращи качествата на каучука, през твърди непрозрачни и прозрачни до биосъвместими. Чрез смесването на няколко материала едновременно или чрез използването на всеки един от трите заредени в машината, създавате детайли и сглобени единици, които отговарят с максимална точност на вашите нужди.

Използвате до три различни материала поотделно или едновременно, за да създадете изделия, които отговарят на вашите нуждите, като например концептуални модели, функционални прототипи, шаблони, монтажни и технологични приспособления и др.

Получавате достъп до пълна екосистема от работни инструменти за рационализиране на проектирането, които включват работа в облака, 3D печат с едно щракване на мишката, обучение по заявка и наличие на онлайн общност за съдействие.

Проектирате реалистични, висококачествени изделия и прототипи с универсален мултиматериален принтер при по-ниска инвестиция в сравнение с подобни  PolyJet решения.

Габаритни размери и тегло 651 x 661 x 774 mm/ 98 kg
Максимална работна областдо 1 174 cm²
Дебелина на изграждащия слой18 микрона
Работни режимивисоко качество на повърхнината (18,75 микрона)
Секции за материалобщо 4 (вътрешни) – 3 изграждащ / 1 поддържащ
Изисквания към работната среда18 – 25◦C; влажност 30 – 70%
Изисквания към захранванетомонофазно 220-240V; 50-60Hz 3A
Спазване на нормативна уредбаCE, FCC, EAC, cTUVus, CB, RCM

Твърди непрозрачни: VeroUltra™ WhiteS и BlackS, DraftGrey. Прозрачни: VeroUltra™ ClearS.

Kаучукоподобни: Elastico™ Clear и Black. Биосъвместими: Vero™ContactClear

VeroUltra™ дава възможност за  за създаването на детайли с повърхнина като на висококачествени шприцвани изделия. Тези нови цветове отговарят на стандартите за 2D графика, като същевременно осигуряват ярък контраст и цветоразделяне. Към модела могат да се добавят високо реалистични етикети, графики или текст, за да се симулира ситопечат или отпечатани стикери.

DraftGrey™ е твърд материал със средна непрозрачност и гладка повърхност — най-доброто решение за концептуално моделиране, предлагащо твърдост и гъвкавост на изключително достъпна цена.

VeroUltraClearS осигурява изключителна прозрачност, съчетана със здравина, твърдост и устойчивост на удар.

Vero™ContactClear е твърд прозрачен материал, който е и биосъвместим. Подходящ е за създаване на концептуални модели или прототипи, при които има контакт с човешката кожа (за повече от 30 дни) или устната кухина (до 24 часа). Сертифициран е за приложение в медицината или денталната медицина. 

Elastico™ — прозрачен/черен гъвкав PolyJet фотополимер, който показва подобрено удължение при скъсване и устойчивост на разкъсване и е идеален за разширена проверка на дизайна и бързо създаване на прототипи.

Нетоксичен гелобразен материал, който се премахва ръчно или с вода.

Твърди непрозрачни: VeroUltra™ WhiteS и BlackS, DraftGrey. Прозрачни: VeroUltra™ ClearS.

Kаучукоподобни: Elastico™ Clear и Black. Биосъвместими: Vero™ContactClear

Digital ABS™ е проектиран да симулира свойствата на стандартните ABS пластмаси, като съчетава устойчивост на високи температури и здравина.

Получават се при комбинацията между наличните твърди и каучукоподобни материали. Благодарение на това смесване получавате материали с различни стойности на твърдост по Скала А – до 95.Велин Недялков