Objet350 / Objet500 Connex3

Цветно 3D принтиране и ненадмината свобода при създаването на дизайна

Objet350 / Objet500 Connex3

Тези принтери работят с до три материала едновременно, като ги смесват, което ви позволява да отпечатвате детайли, притежаващи ценни механични, оптични или термични свойства. Системите от серията Connex3 печатат в цветовия модел CMY и благодарение на възможността за смесване на материалите, създават детайли с плавни цветни градиенти и текстури.

С машините от тази серията не е нужно да печатате поотделно детайлите на една сборка, когато съставните й компоненти са от различни видове пластмаса. Печатайте детайли с различни физико-механични свойства и избирайте от богатия набор от над 1000 материала – от твърди до имитиращи качествата на каучука, от прозрачни до непрозрачни, от неутрално оцветени до такива с живи цветове, от стандартни до биосъвместими. Просто зареждате нужните ви материали, подготвяте работния джоб и започвате да печатате. Ефективният работен процес ви гарантира, че ще прекарвате по-малко време в наблюдение на принтера и последваща обработка на произведените модели.

Габаритни размери и тегло на машините1400 x 1260 x 1100 mm / 430 kg (и за двете машини)
Габаритни размери и тегло на секцията за материалите330 x 1170 x 640 mm / 76 kg (и за двете машини)
Максимална работна област342 x 342 x 200 mm; 490 x 390 x 200 mm
Минимална дебелина на изграждащия слой16 микрона
Работни режимивисока скорост на принтиране (30 микрона), високо качество на повърхнината (16 микрона), създаване на композитни материали (30 микрона)
Резолюция на изгражданеX-ос: 600 dpi; Y-ос: 600 dpi; Z-ос: 1600 dpi
Точност на изгражданеот 20 до 80 микрона и зависи от геометрията на детайла, неговия размер и ориентацията в работната област
Секции за материалобщо 8 (вътрешни) – 6 изграждащ / 2 поддържащ материал
Изисквания към работната среда18 – 25◦C; влажност 30 – 70%
Работен софтуеринтуитивен софтуер за 3D принтиране Objet Studio™
Системни изискванияWindows 7 и 8
Изисквания към захранванетомонофазно 200-240V; 50-60Hz
Спазване на нормативна уредбаCE/FCC
Objet350 / Objet500 Connex3

Твърди непрозрачни: VeroWhitePlus™,Vero PureWhite™ VeroGray™, VeroBlue™ и VeroBlackPlus™, VeroCyan™, VeroMagenta™, VeroYellow™. Прозрачни: RGD720 и VeroClear™. Симулиращи качествата на полипропилена: Rigur™ и Durus™. Температуроустойчив: RGD525. Каучукоподобни: Agilus30™, TangoPlus™, TangoBlackPlus™, TangoBlack™ и TangoGray™. Биосъвместим: MED610

Твърди непрозрачни материали

Това са материалите от серията Vero. Позволяват принтирането на прототипи с много добра гладкост, детайлност на повърхнината и стабилност на размерите. Подходящи са за създаване на функционални прототипи, монтажни и технологични приспособления, както и еталонни форми за създаване на силиконови форми за леене.

Това са материалите RGD720 и VeroClear™. Многофункционални прозрачни PolyJet фотополимери, съчетаващи стабилност на размерите и гладкост на повърхнината и подходящи за симулиране на прозрачност. Поради структурата на материала, не са подходящи за тестване на светлопроводимост.

Твърди прозрачни материали
Симулиращи полипропилен

Rigur™ и Durus™ са висококачествени материали, симулиращи характеристиките на полипропилена. Отличават се с добра здравина и много добро качество на повърхнината на произведените модели. Подходящи са за създаване на функционални прототипи за тестване на сглобката без използване на скрепителни елементи.

Комбинирайки температуроустойчивост със стабилност на размерите, този материал може да се използва за тестване на поведението на статични детайли при нагряване. Температурата на топлинна деформация на този фотополимер достига до 80◦C.

Температуроустойчив
Каучукоподобни

Това са материалите от сериите Agilus30™ (черен и прозрачен), TangoPlus™, TangoBlackPlus™, TangoBlack™ и TangoGray™. Подходящи са за бързо и лесно прототипиране на каучукоподобни детайли. Имат добра якост на опън и на срязване.

Фотополимерът MED610 се отличава със стабилност на размерите и частична прозрачност. Подходящ е за различни приложения в медицината, там където е необходим продължителен контакт с кожата и краткотраен контакт с лигавицата – до 24 часа.

Биосъвместим
Поддържащ материал

Нетоксичен гелообразен материал, който се премахва ръчно или с вода.

Водоразтворим нетоксичен гелообразен материал.

Поддържащ материал

Digital ABS и Digital ABS2. Голямо разнообразие от материали оцветени в живи цветове – твърди и полупрозрачни. Композитни гъвкави материали. Симулиращи свойствата на полипропилена с подобрена температуроустойчивост

Digital ABS и Digital ABS2

Тези материали симулират свойствата на стандартния ABS, като комбинират устойчивост на висока температура и здравина, включително и при тънкостенни детайли. Налични са в цвят слонова кост и зелен.

Тези материали симулират свойствата на стандартния ABS, като комбинират устойчивост на висока температура и здравина, включително и при тънкостенни детайли. Налични са в цвят слонова кост и зелен.

Получават се при комбинация между наличните твърди непрозрачни и прозрачни материали. Благодарение на това смесване могат да се произвеждат детайли с плавни цветни градиенти и текстури.

Цветни непрозрачни и полупрозрачни материали
Композитни гъвкави материали

Получават се при комбинацията между наличните твърди и каучукоподобни материали. Благодарение на това смесване получавате материали с различни стойности на твърдост по Скала А – от 27 до 95. Има възможност и за производство на цветни модели.Велин Недялков