Objet260 / Objet500 Connex1

Достъпно решение за фирми, които имат нужда от прототипи, съставени от повече от един материал

Objet260 / Objet500 Connex1а

С принтерите Objet 260 и 500 имате на разположение 17 материала – твърди, прозрачни, имитиращия качествата на каучука и на полипропилена, както и биосъвместим материал. Създавате висококачествени модели с до 3 материала едновременно, които са комбинирани в един детайл, без да се смесват, или в работен джоб за принтиране на еднородни модели, всеки произведен от един от трите материала. Фините изграждащи слоеве ви помагат да произвеждате прецизни модели, включително и тънкостенни, с много добра детайлност на повърхнината.

Ефективният работен процес ви гарантира, че ще прекарвате по-малко време в наблюдение на принтера и последваща обработка на произведените модели. Получавате готови модели директно от принтера. Автоматизираното премахване на поддържащия материал и възможността за смяна на празна касета, без да се спира работния процес, допълнително пести време на потребителите.

Габаритни размери и тегло на машините870 x 1200 x 735 mm / 264 kg; 1400 x 1260 x 1100 mm / 430 kg
Габаритни размери и тегло на секцията за материалите330 x 1170 x 640 mm / 76 kg (и за двете машини)
Максимална работна област255 x 252 x 200 mm; 490 x 390 x 200 mm
Минимална дебелина на изграждащия слой16 микрона
Работни режимивисока скорост на принтиране (30 микрона), високо качество на повърхнината (16 микрона)
Резолюция на изгражданеX-ос: 600 dpi; Y-ос: 600 dpi; Z-ос: 1600 dpi
Точност на изгражданеот 20 до 80 микрона и зависи от геометрията на детайла, неговия размер и ориентацията в работната област
Секции за материалобщо 8 (вътрешни) – 6 изграждащ / 2 поддържащ м-л
Изисквания към работната среда18 – 25◦C; влажност 30 – 70%
Работен софтуеринтуитивен софтуер за 3D принтиране Objet Studio™
Системни изискванияWindows 7 и 8
Изисквания към захранванетомонофазно 200-240V; 50-60Hz
Спазване на нормативна уредбаCE/FCC
Objet260 / Objet500 Connex1а

Твърди непрозрачни: VeroWhitePlus™,Vero PureWhite™ VeroGray™, VeroBlue™ и VeroBlackPlus™. Прозрачни: RGD720 и VeroClear™. Симулиращи качествата на полипропилена: Rigur™ и Durus™ температуроустойчив. Каучукоподобни: Agilus30™, TangoPlus™, TangoBlackPlus™, TangoBlack™ и TangoGray™. Биосъвместим: MED610

Твърди непрозрачни материали

Това са материалите от серията Vero. Позволяват принтирането на прототипи с много добра гладкост, детайлност на повърхнината и стабилност на размерите. Подходящи са за създаване на функционални прототипи, монтажни и технологични приспособления, както и еталонни форми за създаване на силиконови форми за леене.

Това са материалите RGD720 и VeroClear™. Многофункционални прозрачни PolyJet фотополимери, съчетаващи стабилност на размерите и гладкост на повърхнината и подходящи за симулиране на прозрачност. Поради структурата на материала, не са подходящи за тестване на светлопроводимост.

Твърди прозрачни материали
Симулиращи полипропилен

Rigur™ и Durus™ са висококачествени материали, симулиращи характеристиките на полипропилена. Отличават се с добра здравина и много добро качество на повърхнината на произведените модели. Подходящи са за създаване на функционални прототипи за тестване на сглобката без използване на скрепителни елементи.

Комбинирайки температуроустойчивост със стабилност на размерите, този материал може да се използва за тестване на поведението на статични детайли при нагряване. Температурата на топлинна деформация на този фотополимер достига до 80◦C.

Температуроустойчив
Каучукоподобни

Това са материалите от сериите Agilus30™ (черен и прозрачен), TangoPlus™, TangoBlackPlus™, TangoBlack™ и TangoGray™. Подходящи са за бързо и лесно прототипиране на каучукоподобни детайли. Имат добра якост на опън и на срязване.

Фотополимерът MED610 се отличава със стабилност на размерите и частична прозрачност. Подходящ е за различни приложения в медицината, там където е необходим продължителен контакт с кожата и краткотраен контакт с лигавицата – до 24 часа.

Биосъвместим
Поддържащ материал

Нетоксичен гелообразен материал, който се премахва ръчно или с вода.

Водоразтворим нетоксичен гелообразен материал.

Поддържащ материал

Велин Недялков