Stratasys F900 – индустриална машина за производство на  голямогабаритни детайли и специфични приложения в машиностроенето

Системата за директно производство F900 работи с широка гама от термопласти с усъвършенствани механични характеристики, измежду които има издържащи на високи температури, UV-устойчиви, биосъвместими, работещи в агресивна среда, подлежащи на стерилизация и др. Благодарение на двете вградени камери и касетите за работен материал с увеличен капацитет, машината е подходяща за автоматизирано производство и непрекъснат мониторинг на процеса.

Продуктова спецификация

Габаритни размери и тегло
2772 x 1683 x 2027 mm / 2869 kg
Максимална работна област
914.4 x 609.6 x 914.4 mm
Дебелина на изграждащия слой
0.508 mm – 0.127 mm
Точност на изграждане
+/- 0.089mm или +/- 0.0015mm/mm в зависимост от това коя стойност е по-голяма. Точността зависи от геометрията на произвеждания детайл.
Секции за материал
общо 4 (вътрешни) – 2 изграждащ / 2 поддържащ
Системни изисквания
Microsoft Windows 8.1 and Windows 8 (Pro, Enterprise), Microsoft Windows 7 (Pro, Enterprise, Ultimate), Microsoft Windows Vista (Business, Enterprise, Ultimate), Microsoft Windows Server 2008, Microsoft Windows Server 2003)
Изисквания към захранването
230VAC трифазно напрежение с 5% отклонение, 50/60 Hz честота, прекъсвач с 40А защита
Допълнителни изисквания
да се осигури въздух под налягане 6-8 atm, с минимален поток 0.56 куб. м / мин.
Спазване на нормативна уредба
CE, NRTL Listed

Работни материали

ABS-M30, ABS-M30i, ABSi, ASA, ABS-ESD7, PC-ABS, PC, PC-ISO, FDM Nylon 12, FDM Nylon 12CF, ULTEM 9085, ULTEM 1010 и Antero 800NA

ABS M30

Подходящ е за създаване на концептуални модели, функционални прототипи, приспособления за производството и за крайни изделия. ABS-M30 има по-добри якост на опън, на удар и на огъване от стандартния ABS материал. Има разнообразие от цветове.

ABS M30i

Биосъвместим материал за производство на детайли за медицината, фармацевтиката и хранително-вкусовата индустрия. Произведените модели подлежат на стерилизация с етиленов оксид и гама лъчи.

ASA

Добър избор за създаване на функционални прототипи, съчетаващ якостни характеристики и UV-устойчивост, което го прави подходящ за производство на детайли изложени на външни атмосферни условия. Произведените детайли се отличават с много добър естетически вид. Има разнообразие от цветове.

ABSESD7

Антистатичен материал, предоставящ всички предимства на ABS и създаден специално да премахва статичното електричество за предотвратяване на възникването на явления на електростатичен разряд. Има висока устойчивост на удар и якост на огъване. Подходящ е за създаване на приспособления за сглобяване на електронни компоненти.

PC-ABS

Един от най-масово използваните термопласти. Предлага най-доброто от двата материала – здравината и температуроустойчивостта на PC и еластичността на ABS. Намира приложение в автомобилната индустрия, електрониката и телекомуникациите.

PC

Индустриален термопластичен материал широко използван в производството. Високата якост на опън и на огъване го прави подходящ за функционални прототипи, монтажни и технологични приспособления, както и за производство в малки серии. Намира приложение в медицината, автомобилната, космическата и други индустрии.

PC-ISO

Индустриален биосъвместим термопласт. Здрав и температуроусстойчив инженерен материал, използван за производство на медицинска апаратура, както и опаковки за фармацевтиката и хранително-вкусовата индустрия. Произведените модели подлежат на стерилизация с етиленов оксид и гама лъчи.

FDM Nylon 12 (полиамид)

Същият издръжлив материал полиамид, който е широко използван в производството. Той е жилав, има нисък коефициент на триене, много добра износо- и химическа устойчивост, както и устойчивост на умора и удар. Намира приложение при производство на детайли, при които сглобките са без скрепителни елементи, издържат на умора, работят в агресивна среда или в тях допълнително се влагат метални вложки със стегнатост.

PPSF (полифениленсулфон)

Материалът има много добра топлинна и химическа устойчивост, което го прави подходящ за приложение в аерокосмическата индустрия, медицината и в автомобилостроенето. Детайлите, произведени с PPSF притежават не само много добри механични характеристики, а са и точни по размер, за да предвидите по-добре поведението на крайното изделие в нормалната му работна среда.

ULTEM 9085

Устойчив на горене, високотехнологичен термопласт, подходящ за прототипиране и директно производство. Подходящ е за производство на детайли за транспортни средства и за военната индустрия поради доброто съотношение тегло / здравина, както и наличие на FST клас (възпламеняване, дим, токсичност).

ULTEM 1010

Притежава едни от най-добрите механични характеристики, както и химическа-, и температуроустойчивост измежду FDM термопластите. Наличието на сертификат за биосъвместимост разширява областите му на приложение за производство на инструменти за хранително-вкусовата индустрия и медицински изделия, които могат да се стерилизират с пара. Подходящ е и за производство на инструментална екипировка за композитни материали.

Antero 800NA

Това е материал създаден на основата на PEKK (полиетер-кетон-кетон) и е високотехнологичен термопласт от Stratasys, който притежава много добри механични характеристики, включително много добра износо- и химическа устойчивост, голяма здравина, якост, и устойчивост при висока температура. Като материал с едни от най-добрите характеристики от семейството на Stratasys, Antero 800NA може да бъде заместител на алуминия и стоманата за създаване на леки и качествени детайли.

Искате оферта за цена?

Изпратете запитване и наш сътрудник ще се свърже с Вас, за да ви изпрати изпрати най-добрата оферта за Вашите нужди и предпочитания.
Изпратете запитване

Изтеглете брошура за Stratasys F900

Изтеглете брошурата

Свързани публикации