Stratasys F123

По-надеждно, по-достъпно и по-бързо прототипиране, подходящо за работа в офис среда.

Независимо от опита ви в 3D принтирането, F123 ще ви предостави достъп до лесно решение с широко индустриално приложение. С тези принтери ще създавате много точни, здрави и надеждни прототипи, и ще увеличите своята продуктивност.

От достъпните F170 до многофункционалните F370, тази серия принтери предоставя ненадминати възможности. Потребителите имат на разположение широк набор от материали за всеки етап от прототипирането, от създаването на концептуални модели до проверката на дизайна и функционалността на изделията. Наличието на водоразтворим поддържащ материал спомага за създаването на детайли със сложни форми и сборки, без компромис с качеството на повърхнината.

С помощта на интуитивния софтуер за подготовка на работните джобове GrabCAD Print опростявате работния процес по създаване на модели. Включвате го и започвате да работите. Принтерът се калибрира автоматично.

Габаритни размери и тегло1626 x 864 x 711 mm / 227 kg
Максимална работна областStratasys F170: 254 x 254 x 254 mm │ Stratasys F270: 305 x 254 x 305 mm │ Stratasys F370: 355 x 254 x 355 mm
Дебелина на изграждащия слой0.330 mm – 0.127 mm
Точност на изграждане+/- 0.200mm или +/- 0.002mm/mm в зависимост от това коя стойност е по-голяма
Секции за материалобщо 2 (външни) – 1 изграждащ / 1 поддържащ
Ниво на шуммаксимум 46 dB по време на работа и 35 dB в покой
Изисквания към работната среда15 – 30◦C; влажност 30 – 70%
Системни изискванияWindows 7, 8, 8.1 и 10 (само 64bit) с минимум 4GB RAM (препоръчително 8GB или повече)
Спазване на нормативна уредбаCE, FCC, EAC, EMC (low-voltage directive), TUV, FCC, RC, RCM, RoHs, WEEE, Reach

PLA, ABS-ESD7, TPU 92A, PC-ABS, Diran 410MF07

Най-икономически изгодният и екологичен материал, предлаган от Stratasys. Произведен е от нишесте, получено от същия вид захари, намиращи се в картофите и зърнените култури, което го прави безопасен и лесен за използване.

PLA
ABS M30

Подходящ е за създаване на концептуални модели, функционални прототипи, приспособления за производството и за крайни изделия. ABS-M30 има по-добри якост на опън, на удар и на огъване от стандартния ABS материал. Има разнообразие от цветове.

Добър избор за създаване на функционални прототипи, съчетаващ якостни характеристики и UV-устойчивост, което го прави подходящ за производство на детайли изложени на външни атмосферни условия. Произведените детайли се отличават с много добър естетически вид. Има разнообразие от цветове.

ASA
SR 30

Водоразтворим поддържащ материал, който помага с лекота да създавате детайли със сложни форми и сборки, без да правите компромис с качеството на повърхнината.

Антистатичен материал, предоставящ всички предимства на ABS и създаден специално да премахва статичното електричество за предотвратяване на възникването на явления на електростатичен разряд. Има висока устойчивост на удар и якост на огъване. Подходящ е за създаване на приспособления за сглобяване на електронни компоненти.

ABS-ESD7
TPU-92A

Термопластичен полиуретан, който е подходящ за фирми, търсещи бърз метод за създаване на качествени прототипи.

Един от най-масово използваните термопласти. Предлага най-доброто от двата материала – здравината и температуроустойчивостта на PC и еластичността на ABS. Намира приложение в автомобилната индустрия, електрониката и телекомуникациите.

PC-ABS
Diran

Материал на основата на Nylon., който много здрав и има голяма якост на удар, подходящи за използване в производството.


Велин Недялков