Fortus 380/450mc

Доказаната платформа за скорост и надеждност при прототипиране и директно производство

Fortus 380/450mc

Разполагате с добре познатите от традиционното производство стандартни, инженерни и високотехнологични термопласти, без да ви спъват технологични ограничения. Произвеждате монтажни и технологични приспособления, крайни изделия, а също и достатъчно здрави функционални прототипи. С четирите варианта за дебелина на слоя и интелигентния софтуер InSight, можете да настроите параметрите на машината за всяко изделие и да намерите баланса между здравина, детайлност на повърхнината и скорост на производство.

И двете системи имат сензорни дисплеи за лесна работа и поддръжка. Благодарение на интуитивния работен поток, операторът не е нужно да има специални умения и бързо се научава как да зарежда материала, да сменя работните джобове и да работи с машината.

С FORTUS 380 и 450mc усъвършенстваното адитивно производство, в комбинация с най-новите възможности на FDM технологията на Stratasys, дава възможност да подобрите производствените процеси с бързина, гъвкавост и свобода на дизайна.

Габаритни размери и тегло1295 x 902 x 1984 mm / 601 kg
Максимална работна областStratasys FORTUS 380mc: 355 x 305 x 305 mm │ Stratasys FORTUS 450mc: 406 x 355 x 406 mm
Дебелина на изграждащия слой0.330 mm – 0.127 mm
Точност на изграждане+/- 0.127mm или +/- 0.0015mm/mm в зависимост от това коя стойност е по-голяма. Точността зависи от геометрията на произвеждания детайл
Секции за материалFORTUS 380mc: общо 2 (вътрешни) – 1 изграждащ / 1 поддържащ │ FORTUS 450mc: общо 4 (вътрешни) – 2 изграждащ / 2 поддържащ
Системни изискванияWindows 7, 8, 8.1 и 10 (само 64bit) с минимум 4GB RAM (препоръчително 8GB или повече)
Изисквания към захранването208VAC трифазно, 50/60 Hz, 18 Amps
Спазване на нормативна уредбаCE, FCC, EAC, EMC (low-voltage directive), TUV, FCC, RC, RCM, RoHs, WEEE, Reach
Fortus 380/450mc

ABS-M30, ABS-M30i, ABSi, ASA, ABS-ESD7, PC-ABS, PC, PC-ISO, FDM Nylon 12, FDM Nylon 12CF, ULTEM 9085, ULTEM 1010 и Antero 800NA.

ABSi

Подходящ е за създаване на концептуални модели, функционални прототипи, приспособления за производството и за крайни изделия. ABS-M30 има по-добри якост на опън, на удар и на огъване от стандартния ABS материал. Има разнообразие от цветове.

Биосъвместим материал за производство на детайли за медицината, фармацевтиката и хранително-вкусовата индустрия. Произведените модели подлежат на стерилизация с етиленов оксид и гама лъчи.

ABS M30i
ABSi

За 3D печат на полупрозрачни модели в различни цветове. Светлината минава през него, което го прави подходящ за автомобилната индустрия.

Добър избор за създаване на функционални прототипи, съчетаващ якостни характеристики и UV-устойчивост, което го прави подходящ за производство на детайли изложени на външни атмосферни условия. Произведените детайли се отличават с много добър естетически вид. Има разнообразие от цветове.

ASA
ABS-ESD7

Антистатичен материал, предоставящ всички предимства на ABS и създаден специално да премахва статичното електричество за предотвратяване на възникването на явления на електростатичен разряд. Има висока устойчивост на удар и якост на огъване. Подходящ е за създаване на приспособления за сглобяване на електронни компоненти.

Един от най-масово използваните термопласти. Предлага най-доброто от двата материала – здравината и температуроустойчивостта на PC и еластичността на ABS. Намира приложение в автомобилната индустрия, електрониката и телекомуникациите.

PC-ABS
PC

Индустриален термопластичен материал, широко използван в производството. Високата якост на опън и на огъване го прави подходящ за функционални прототипи, монтажни и технологични приспособления, както и за производство в малки серии. Намира приложение в медицината, автомобилната, космическата и други индустрии.

Индустриален биосъвместим термопласт. Здрав и температуросустойчив инженерен материал, използван за производство на медицинска апаратура, както и опаковки за фармацевтиката и хранително-вкусовата индустрия. Произведените модели подлежат на стерилизация с етиленов оксид и гама лъчи.

PC-ISO
FDM Nylon 12

Същият издръжлив материал полиамид, който е широко използван в производството. Той е жилав, има нисък коефициент на триене, много добра износо- и химическа устойчивост, както и устойчивост на умора и удар. Намира приложение при производство на детайли, при които сглобките са без скрепителни елементи, издържат на умора, работят в агресивна среда или в тях допълнително се влагат метални вложки със стегнатост.

Този материал надгражда свойствата на Nylon 12 благодарение на наличните въглеродни влакна, които са 35% от теглото на материала. От наличните FDM материали, този има най-високо съотношение на твърдост към тегло и е подходящ за замяна на алуминиеви или метални сплави, използвани в производството.

FDM Nylon 12CF
ULTEM 1010

Притежава една от най-добрите механични характеристики, както и химическа-, и температуроустойчивост измежду FDM термопластите. Наличието на сертификат за биосъвместимост разширява областите му на приложение за производство на инструменти за хранително-вкусовата индустрия и медицински изделия, които могат да се стерилизират с пара. Подходящ е и за производство на инструментална екипировка за композитни материали.

Устойчив на горене високотехнологичен термопласт, подходящ за прототипиране и директно производство. Подходящ е за производство на детайли за транспортни средства и за военната индустрия поради доброто съотношение тегло / здравина, както и наличие на FST клас (възпламеняване, дим, токсичност).

ULTEM 9085
Antero 800NA

Материал създаден на основата на PEKK (полиетер-кетон-кетон) и е високотехнологичен термопласт от Stratasys, който притежава много добри механични характеристики, включително много добра износо- и химическа устойчивост, голяма здравина, якост, и устойчивост при висока температура. Като материал с едни от най-добрите характеристики от семейството на Stratasys, Antero 800NA може да бъде заместител на алуминия и стоманата за създаване на леки и качествени детайли.


Велин Недялков