Със системите за директно производство FORTUS 380 и 450mc постигате точност, сложни форми и повторяемост на резултатите, по-бързо от всякога.

Разполагате с добре познатите от традиционното производство стандартни, инженерни и високотехнологични термопласти, без да ви спъват технологични ограничения. Произвеждате монтажни и технологични приспособления, крайни изделия, а също и достатъчно здрави функционални прототипи. С четирите варианта за дебелина на слоя и интелигентния софтуер InSight, можете да настроите параметрите на машината за всяко изделие и да намерите баланса между здравина, детайлност на повърхнината и скорост на производство.

И двете системи имат сензорни дисплеи за лесна работа и поддръжка. Благодарение на интуитивния работен поток, операторът не е нужно да има специални умения и бързо се научава как да зарежда материала, да сменя работните джобове и да работи с машината.

С FORTUS 380 и 450mc усъвършенстваното адитивно производство, в комбинация с най-новите възможности на FDM технологията на Stratasys, дава възможност да подобрите производствените процеси с бързина, гъвкавост и свобода на дизайна.

Продуктова спецификация

Габаритни размери и тегло
1295 x 902 x 1984 mm / 601 kg
Максимална работна област
Stratasys FORTUS 380mc: 355 x 305 x 305 mm │ Stratasys FORTUS 450mc: 406 x 355 x 406 mm
Дебелина на изграждащия слой
0.330 mm – 0.127 mm
Точност на изграждане
+/- 0.127mm или +/- 0.0015mm/mm в зависимост от това коя стойност е по-голяма. Точността зависи от геометрията на произвеждания детайл
Секции за материал
FORTUS 380mc: общо 2 (вътрешни) – 1 изграждащ / 1 поддържащ │ FORTUS 450mc: общо 4 (вътрешни) – 2 изграждащ / 2 поддържащ
Системни изисквания
Windows 7, 8, 8.1 и 10 (само 64bit) с минимум 4GB RAM (препоръчително 8GB или повече)
Изисквания към захранването
208VAC трифазно, 50/60 Hz, 18 Amps
Спазване на нормативна уредба
CE, FCC, EAC, EMC (low-voltage directive), TUV, FCC, RC, RCM, RoHs, WEEE, Reach

Работни материали

ABS-M30, ABS-M30i, ABSi, ASA, ABS-ESD7, PC-ABS, PC, PC-ISO, FDM Nylon 12, FDM Nylon 12CF, ULTEM 9085, ULTEM 1010 и Antero 800NA.

ABS M30

Подходящ е за създаване на концептуални модели, функционални прототипи, приспособления за производството и за крайни изделия. ABS-M30 има по-добри якост на опън, на удар и на огъване от стандартния ABS материал. Има разнообразие от цветове.

ABS M30i

Биосъвместим материал за производство на детайли за медицината, фармацевтиката и хранително-вкусовата индустрия. Произведените модели подлежат на стерилизация с етиленов оксид и гама лъчи.

ABSi

За 3D печат на полупрозрачни модели в различни цветове. Светлината минава през него, което го прави подходящ за автомобилната индустрия.

ASA

Добър избор за създаване на функционални прототипи, съчетаващ якостни характеристики и UV-устойчивост, което го прави подходящ за производство на детайли изложени на външни атмосферни условия. Произведените детайли се отличават с много добър естетически вид. Има разнообразие от цветове.

ABS-ESD7 (наличен за F370)

Антистатичен материал, предоставящ всички предимства на ABS и създаден специално да премахва статичното електричество за предотвратяване на възникването на явления на електростатичен разряд. Има висока устойчивост на удар и якост на огъване. Подходящ е за създаване на приспособления за сглобяване на електронни компоненти.

PC-ABS

Един от най-масово използваните термопласти. Предлага най-доброто от двата материала – здравината и температуроустойчивостта на PC и еластичността на ABS. Намира приложение в автомобилната индустрия, електрониката и телекомуникациите.

PC

Индустриален термопластичен материал, широко използван в производството. Високата якост на опън и на огъване го прави подходящ за функционални прототипи, монтажни и технологични приспособления, както и за производство в малки серии. Намира приложение в медицината, автомобилната, космическата и други индустрии.

PC-ISO

Индустриален биосъвместим термопласт. Здрав и температуросустойчив инженерен материал, използван за производство на медицинска апаратура, както и опаковки за фармацевтиката и хранително-вкусовата индустрия. Произведените модели подлежат на стерилизация с етиленов оксид и гама лъчи.

FDM Nylon 12 (полиамид)

Същият издръжлив материал полиамид, който е широко използван в производството. Той е жилав, има нисък коефициент на триене, много добра износо- и химическа устойчивост, както и устойчивост на умора и удар. Намира приложение при производство на детайли, при които сглобките са без скрепителни елементи, издържат на умора, работят в агресивна среда или в тях допълнително се влагат метални вложки със стегнатост.

FDM Nylon 12CF (полиамид)

Този материал надгражда свойствата на Nylon 12 благодарение на наличните въглеродни влакна, които са 35% от теглото на материала. От наличните FDM материали, този има най-високо съотношение на твърдост към тегло и е подходящ за замяна на алуминиеви или метални сплави, използвани в производството.

ULTEM 1010

Притежава една от най-добрите механични характеристики, както и химическа-, и температуроустойчивост измежду FDM термопластите. Наличието на сертификат за биосъвместимост разширява областите му на приложение за производство на инструменти за хранително-вкусовата индустрия и медицински изделия, които могат да се стерилизират с пара. Подходящ е и за производство на инструментална екипировка за композитни материали.

ULTEM 9085

Устойчив на горене високотехнологичен термопласт, подходящ за прототипиране и директно производство. Подходящ е за производство на детайли за транспортни средства и за военната индустрия поради доброто съотношение тегло / здравина, както и наличие на FST клас (възпламеняване, дим, токсичност).

Antero 800NA

Материал създаден на основата на PEKK (полиетер-кетон-кетон) и е високотехнологичен термопласт от Stratasys, който притежава много добри механични характеристики, включително много добра износо- и химическа устойчивост, голяма здравина, якост, и устойчивост при висока температура. Като материал с едни от най-добрите характеристики от семейството на Stratasys, Antero 800NA може да бъде заместител на алуминия и стоманата за създаване на леки и качествени детайли.

Искате оферта за цена?

Изпратете запитване и наш сътрудник ще се свърже с Вас, за да Ви предостави най-добрата оферта за Вашите нужди и предпочитания.
.
Изпратете запитване

Изтеглете брошура за Fortus 380/450mc

Изтеглете брошурата

Свързани публикации

Успешно приключиха още две внедрявания на системата за управление на инженерните данни SOLIDWORKS PDM Professional

Успешно приключиха още две внедрявания на системата за управление на инженерните данни SOLIDWORKS PDM Professional

Наред със безспорните предимства и възможности на системата за инженерно проектиране SOLIDWORKS, две предприятия започнаха…

Със SOLIDWORKS „Софтгруп“ подобрява възможностите си за проектиране и изграждане на машини за фармацевтиката

Със SOLIDWORKS „Софтгруп“ подобрява възможностите си за проектиране и изграждане на машини за фармацевтиката

Едно от най-сериозните глобални предизвикателства пред фармацевтичната индустрия е борбата срещу фалшифицирането на лекарствените продукти.…