Със SOLIDWORKS „Софтгруп“ подобрява възможностите си за проектиране и изграждане на машини за фармацевтиката

Със SOLIDWORKS „Софтгруп“ подобрява възможностите си за проектиране и изграждане на машини за фармацевтиката

Едно от най-сериозните глобални предизвикателства пред фармацевтичната индустрия е борбата срещу фалшифицирането на лекарствените продукти. В тази връзка технологичната компания „Софтгруп“ усилено работи върху изграждането на комплексна система, която да дава възможност за пълно проследяване на всяка отделна опаковка или съвкупност от опаковки, и да помага за съкращаване на количеството вложен ресурс от фармацевтичните производители. Като част от тези усилия, от компанията решават да стартират собствено производство на машини за сериализация и агрегиране, които да бъдат интегрирани във фармацевтичното производство.

За целта компанията се насочва към професионалния инженерингов софтуер SOLIDWORKS и неговия официален доставчик за България ДиТра ООД. Решението започва да се използва от специалистите в отдел „Автоматизация“ на компанията, които отговарят за разработката и изграждането на специфичните машини за фармацевтичната индустрия. Макар и да представлява само част от цялостната система за сериализация, софтуерът за проектиране заема важно място при разработките на компанията. Благодарение на него „Софтгруп“ може да предложи едно пълно решение и обслужване на своите клиенти. „Благодарение на SOLIDWORKS, възможностите ни за проектиране и изграждане на машините значително се подобриха. Софтуерът предлага пълен набор от функционалности за всяко решение“, споделя инж. Жулиан Илиев, производствен мениджър в „Софтгруп“.

Сред другите ползи от избора на SOLIDWORKS се оказват възможностите за постоянна поддръжка и съпътстващи обучения. Илиев изтъква, че при купуването на лиценз за софтуера на служителите, които ще го използват, се предлага преминаване на обучение и взимане на сертификати на световно ниво. По думите на експерта, представителите на ДиТра, провеждащи курсовете, са изключително подготвени и са оказвали подкрепа през целия период на интеграция и адаптиране към новото решение.

Повече информация може да намерите тук.