J3 DentaJet

Качество с компактни размери

J3 DentaJet е нашият 3D принтер PolyJet от базово ниво. J3 може да изработва детайли с едновременното използване на до три материала, включително модели на импланти, хирургически водачи и гингивални маски в големи обеми – всичко това върху една и съща работна област, с несравнима прецизност.

Реализация на широк набор от клинични случаи със скорост и ефективност при поддържане на висока прецизност и качество, използвайки софтуера GrabCAD за отпимизиране на производството. J3 DentaJet е с компактни размери и достатъчно голяма работна област за печат, което позволява изработването на широк набор от дентални компоненти, с минимална необходимост от пренастройка, намалява ръчния труд и повишава производителността.

Достатъчно малък, за да се ползва в малки и средни лаборатории, но проектиран с по-голяма работна област за печат за изработването на повече части в компактна и удобна за лабораториите среда. Материалът е в запечатани касети, което  елиминира необходимостта от директна работа с течен фотополимер. Операторите просто зареждат работната област и пускат работния джоб за изработка.

Неизискващата надзор работа, с минимална необходимост от настройка, кратко време за пускане на работния джоб и зареждане на подходящия материал, и минималната последваща обработка намаляват ръчния труд, като същевременно увеличават максимално производителността.

С J3 DentaJet на практика разполагате с три принтера в един, използвайки различни материали в едно задание. Отпечатайте цял проект за поставяне на имплант – твърдия непрозрачен стоматологичен модел, заедно с мека гингивална маска и биосъвместим прозрачен хирургичен водач. Или заедно с него отпечатайте стоматологичен модел за подвижни частични протези (RPD), като включите в проекта всички компоненти. DentaJet е проектиран с работна област за изработването на части от различни материали с по-голяма прецизност в рамките на един печат без компромис с необходимата за всеки пациент точност.

Изработване на точни модели на импланти, ортодонтски и сменяеми протези и свързаните с тях приложения. J3 DentaJet може да се използва в широк спектър от клинични случаи с бързина и ефективност.

Прецизни твърди непрозрачни биосъвместими дентални модели и матрици с много добра детайлност

Изключително прецизни прозрачни хирургически водачи и такива от няколко части, поддържащи поставянето на всички видове импланти

Принтиране на меки гъвкави гингивални маски за поставяне на дентални импланти

Поставяне на брекети,  по-точно, бързо и комфортно за пациента

Габаритни размери и тегло651 x 661 x 774 mm/ 98 kg
Максимална работна областдо 1 174 cm²
Дебелина на изграждащия слой18 микрона
Работни режимиHigh Quality Speed (HQS) – 18.75μm
High Quality High Speed (HQHS) – 20.625μm
Long Print Mode – 18.75μm (поддържа функцията Hot Swap на касетата за избрания материал)
Секции за материалобщо 5 (вътрешни) – 4 изграждащ / 1 поддържащ
Изисквания към работната среда18 – 25◦C; влажност 30 – 70%
Ниво на шуммаксимум 53 dB по време на работа
Изисквания към захранванетомонофазно 220-240V; 50-60Hz 3A
Спазване на нормативна уредбаCE, FCC, EAC
СофтуерGrabCAD Print

Твърди непрозрачни: VeroGlaze™ (MED620), VeroDent™ PureWhite DEN847 и VeroMagenta™V

полупрозразни биосъвместими: MED610, каучукоподобни биосъвместими: MED625FLX

Фотополимерът  MED610 (ISO 10993-1) се отличава със стабилност на размерите и частична прозрачност. Подходящ е за различни приложения в медицината, там където е необходим продължителен контакт с кожата за период от над 30 дни и краткотраен контакт с лигавицата – до 24 часа.

Biocompatible VeroGlaze™ (MED620) е твърда, непрозрачна стоматологична смола, която се отличава с висока стабилност и прецизност на размерите. Предназначена за изработването на стоматологични модели. Този материал е с цвят А2 и е създаден да осигури най-доброто цветово съответствие в индустрията.

.

Еластичният биосъвместим MED625FLX™ е прозрачен гъвкав материал, предназначен за отпечатване на гингивални маски. Подходящ за приложения, изискващи контакт с кожата за период от над 30 дни и краткосрочен контакт с лигавицата до 24 часа.

VeroDent PureWhite е искрящо бял фотополимер, който се използва като самостоятелен материал или като основа за създаване на реалистични пълноцветни модели в комбинация с фамилията Vero Vivid Color. Предназначен за изработването на ортодонтски модели, включително и на такива за възстановителна медицина.

Материалите PolyJet Vero са твърди, непрозрачни фотополимери, които осигуряват отлична визуална детайлност. Те могат да се смесват с други фотополимери, за да се създадат вариации твърдост, еластичност, прозрачност или устойчивост на топлина.

Нетоксичен гелобразен материал, който се премахва ръчно или с вода.


Велин Недялков