Отново голям интерес към щанда на ДиТра на изложението MachTech&InnoTech

Стотици представители на производствения бизнес в България посетиха щанда на ДиТра на изложението MachTech&InnoTech 2022, което от 13 до 16 септември събра в Интер Експо център над 130 участници от България, Чехия, Австрия, Турция, Италия, Германия, Китай и Румъния.

Изложението е ключово събитие за промишлените предприятия на Балканите, тъй като на него те могат да сверят часовниците си и да видят последните авангардни технологии, които браншът внедрява, за да намали себестойността на продукцията си и същевременно да повиши нейното качество.

Незаменими за специалистите по контрол на качеството са портативните скенери, които ДиТра предлага, и затова те предизвикаха голям интерес на щанда ни. За да покажат възможностите им, колегите демонстрираха как изключително прецизният HandySCAN 3D за секунди сканира различни обекти, независимо от техните размери и форми.

Демонстрирани бяха и възможностите на новия нискобюджетен скенер peel 3d, който сканира без никаква подготовка, тъй като разпознава формата на обектите автоматично. Той е подходящ за по-малки предприятия, но и за изследователски и учебни центрове.

Традиционно колегите ни представиха и облачната бизнес платформа за инженерно проектиране, комуникация и управление на данни 3DEXPERIENCE в комбинация с добре познатия SOLIDWORKS. Чрез използване на облачна система, каквато е платформата 3DEXPERIENCE, производителите осигуряват връзка между членовете на екипите си от всяко място с цел комуникация и взаимодействие. Чрез нея те получават и унифицирано, лесно за използване PLM решение, интегрирано с различни бизнес приложения, включително SOLIDWORKS.

Пълната интеграция на CAMWorks със SOLIDWORKS я превърна в предпочитан CAM инструмент от българските потребители на водещата 3D CAD система. Все по-позитивна оценка и по-голям интерес у технолозите предизвикват нейните предимства: пълна двупосочна асоциативност и директен технологичен подход. На щанда на партньорите ни от РАИС посетителите можеха да видят задвижвани с CAMWorks машини.

Комбинацията между CAMWorks и EurekaRobot пък позволява включването на роботи в производството. На щанда на нашите партньори от FANUC робот, задвижван от софтуерните решения на ДиТра, фрезоваше сферичен детайл. Интерес факт е, че технологичното приспособление, върху което бе закрепена заготовката, бе разпечатано на нашия 3D принтер F370 на Stratasys, чиято работа също демонстрирахме на изложението. Работната площ на принтера е 355/254/355 мм. Работи с различна по дебелина нишка, като качеството винаги е без компромис.