FoxLaser: С решенията на ДиТра бракът ни е под 0,5%

Постигаме целите си от брак под 0.5%, заявява пред digitalk.bg основателят и управител на FoxLaser Дако Лисичков.

От 12 години компанията се доверява на решенията на ДиТра, за да усъвършенства до пълна прецизност своето производство.

FoxLaser e водещо предприятие за лазерно рязане, щанцоване, листоогъване, заваряване и довършителни дейности, прахово боядисване на детайли и изделия от листови и профилни метали и неметали, което се е наложило не само на българския пазар, но и зад граница.

Броят на работните места на SOLIDWORKS в компанията е 17. Освен тях FoxLaser има 5 работни места на SOLIDWORKS Inspection Professional и лиценз за SOLIDWORKS PDM Professional CAD Editor.

Ползвайки продукта SOLIDWORKS Inspection, отбелязваме кои са важните размери с техните допуски, както и с коя операция са свързани, за да могат колегите оператори и изпълнители да попълнят, споделят от FoxLaser пред digitalk.bg.

SOLIDWORKS Inspection автоматизира създаването на чертежи за инспекция и доклади. Той значително намалява времето, необходимо за създаване на документация, и помага за подобряване на качеството.

Сред останалите решения, използвани във „Фокс Лазер“, са CAD/CAM програма за разкрой на листов материал Metalix cncKad, с която се програмират лазерите Mitsubishi и щанцовите центри Boschert, както и 3D търсачката EXALEAD OnePart, която помага при търсене на вече изработвани или подобни 3D обекти.

„Винаги сме били изключително прецизни при подбор на техника, оборудване и програми за работа, като водещ принцип е не цена на продукта, а неговата добавена стойност при използването му, възвръщаемостта във времето и най-накрая, но не и по важност – да има добро обслужване и поддръжка след гаранционния период“, посочва Лисичков.