ДиТра внедри дигитални двойници на машините на Айгер Инженеринг

Екипът на ДиТра проектира и внедри виртуални двойници на машините на Айгер Инженеринг благодарение на системата за реална машинна симулация Eureka G-Code.

Двойниците пресъздават поведението на истинските машини, съкращават времето за настройката им с до 80 процента, помагат за избягване на програмни грешки и скъпоструващо бездействие по време на принудителни престои. Повече информация за дигиталните двойници в производството бихте могли да намерите тук.

„Знаехме какво представлява самият софтуер Eureka G-code, като изискванията ни бяха всички наши машини да бъдат вкарани изцяло в него. Трябваше не само да виждаме симулацията им, а и всичко да е съобразено с нашите постпроцесори и със софтуера CAMWorks, с който от няколко години работим в Айгер Инженеринг. Затова екипът на ДиТра, дългогодишен доверен наш партньор, определи оптималната софтуерна конфигурация, съобразена с нашите нужди“, разказва пред digitalk.bg Иван Иков, ръководител отдел „Инженеринг“.

Колко точно време и ресурси спестяват дигиталните двойници е трудно да се измери. „Но сме виждали до какви проблеми може да се стигне без тях. При нас има големи, скъпи и сложни детайли, за които са нужни много инструменти, много обработки. Бракуването на един такъв детайл струва дни машинно време и хиляди левове брак“, обяснява Иков.