Вече 17 години „ТМ ИНОКС“ разчита на партньорството си с ДиТра в използването на множество приложения на SOLIDWORKS

ТМ ИНОКС e kомпания, която е от повече от 25 години на пазара, произвежда оборудване от неръждаема стомана за хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичната индустрия, а сред клиентите й са предприятия от Великобритания, Дания, Русия, Германия, Швейцария, Белгия и т.н. Производството й е разположено на над 35 000 кв.м в три града в България. Трима проектанти и тринайсет конструктора са ангажирани в проектантския процес, а от 2003 година компанията разчита на партньорството си с ДиТра и SolidWorks гамата – SolidWorks Premium, SolidWorks Simulation Premium, SolidWorks PDM Professional и DraftSight Enterprise. Неотдавна проектантският отдел, който е сформиран през 2012 година вследствие на нарастване на работата по уникални изделия без повторяемост, се нареди сред първите в България по издържани изпити за международни сертификати за различни модули в SolidWorks.

„Използваме SolidWorks още припървите срещи с клиентите. Пред тях представяме триизмерни проекти на изделията, които произвеждаме, както и реалистични триизмерни модели на проектите им с помощта на модула PhotoView 360“, разказва техническият директор на фирмата Димитър Мизинов. SolidWorks се използва в търговския отдел за изготвянето на технологична документация, необходима за определяне на точната стойност на продуктите и за изготвянето на 3D проекти за бъдещи клиенти, изискващи разгъвки със сложна форма. Проектантският отдел пък използва SolidWorks Simulation Premium за проектирането на сложни изделията, работещи под налягане, в условия на земетръс, вибрации и много други фактори. В конструктивния отдел използват SolidWorks за представяне на конструираните от тях изделия пред колегите в производството по най-удобния и разбираем начин. С помощта на решението се изготвят и файлове, които се използват от машините със CNC управление.

Чрез SolidWorks PDM Professional пък е оптимизирана организацията на работата в конструктивния отдел. Решението дава възможност за проследяване на процеса на изготвяне на конструктивната документация, за поддържане на голяма база със стандартизирани конструкции и за лесно намиране и използване на вече разработени компоненти.  Повече информация може да те намери ТУК.